Ötletek, hogy a grillparty tökéletesen sikerüljön
A nyári esték legnépszerűbb programja a kerti grillezés.
A klasszikus tábortüzet lassan kiszorítják a jóval korszerűbb grillsütők, kerti kemencék. A hagyományos húsok mellett grillezhetünk nyársakat, húspogácsákat, halakat, zöldségeket, gyümölcsöket is, de tovább színesíthetjük az ízeket különféle szószokkal is.
Íme, néhány biztos recept és praktikus tanács, hogy vendégeink végül nehogy hoppon maradjanak:
- Csak akkor kezdjünk el faszénen grillezni, ha a szén már parázslik!
- A kerti sütéshez mindig friss húst használjunk – ne tároljuk mélyhűtőben.
- Pácoláskor használjunk fémedényt – műanyagban könnyen bepállik a hús.
- Ha a bepácolt, befűszerezett húst alufóliába csomagoljuk, akkor megpárolódik, és nem ég meg.
- Grillezés előtt ne sózzuk meg a húst, mert az nedvességet von el.
- A hússzeletek ne legyenek túl vastagok, mert akkor nem sülnek át!
- A húsokat soha ne szúrjuk meg villával, mert kifolyik belőlük a húslé és kiszáradnak. Használjunk inkább lapátkanalat vagy hússütő csipeszt, és azzal forgassuk a húsokat.
- A parázson való sütésnél a tűz erősségét a parázs szét -vagy összehúzásával, hamuval történő beszórással szabályozhatjuk.