Fuss Forest, Fuss! – A Cardex jótékonysági futást támogatott

 

A Budakeszi Vadasparkkal, a Pilisi Parkerdővel, az Örökerdő Alapítvánnyal és a CoffeeRun terepfutó egyesülettel közösen a Cardex Európa Kft. is részt vett annak a jótékonysági futásnak a szervezésében, amit az európai vadmacskák életmódjának tanulmányozására, fajvédelmük támogatására, illetve a vadasparkban lakó Szilveszter nevű vadmacska életterének gazdagítására szerveztek. Közel 250 gyermek és felnőtt támogatta a kezdeményezést és vett részt a közös erdei futásban, ami a Budakeszi Vadaspark területéről indult. A versenyzők több távban mérhették össze tudásukat, életkoruknak és edzettségi szintjüknek megfelelően: a legkisebbek, az ovisok a 350 méteres Süni futamban, az alsósok a szintén 350 méteres  Mosómaci futamban szaladhattak. A Farkasfalka családi futamban a gyerekek a szüleikkel együtt futhatták meg ugyanezt a távolságot. Ezután következtek a nagyvadak, a Tűzróka futamban könnyed 4km-en nyargalhattak a versenyzők. Ennél komolyabb erőnlétet igényelt a Vadmacska futam, ahol 8,8km-t tettek meg a futók, szép kis erdei emelkedőkkel. A Hiúz félmaraton a maga 20,86km-es távjával és 492 méteres szintkülönbségével már próbára tette a versenyzőket, de a csodás erdei környezet kárpótolta őket a kemény munkáért, hiszen az útvonal érintette a budakeszi Hárs-hegyet, s elfuthattak a Budai-hegység legmagasabb pontján álló Csergezán-kilátó mellet is.

A Cardex minden résztvevőnek kedveskedett ajándékkal: a versenyközpontban a rajtcsomag felvételkor mindenki kapott egy kaszált fűből készült ajándéktasakot. A környezetbarát dísztasak alapanyaga nem fából készült, hanem köszönhetően a fű cellulóztartalmának: fűből. Így nincs szükség egyetlen fa kivágására sem az előállításához. Minden befutó kapott tőlünk egy mágneses hátú befutóérmet, amit akár hűtőmágnesként is lehet használni. Ráírva a befutóidőt örök emlék marad.

Fantasztikus eredmények születtek a versenyen! A Tűzróka, a Vadmacska és a Hiúz futamok első három női és férfi nyerteseinek ajándékcsomaggal jutalmaztuk a gyorsaságát, benne népszerű termékeinkkel, a futóbögrével vagy malacperselyünkkel.

 

FELNŐTT VERSENYSZÁMOK EREDMÉNYEI:

 

Tűzróka futam, 4 KM:

  1. Hármasi Petra – 18 perc
  2. Szabó Zsolt – 18,01 perc
  3. Gerzsényi Bodza – 22,56 perc

 

Vadmacska futam, 8,8 KM:

  1. Hegedűs Károly – 47,16 perc
  2. Klenczner Gergely – 49,35 perc
  3. Horák György – 50,06 perc

 

Hiúz félmaraton:

  1. Limp Tibor – 1 óra 45 perc
  2. Márton Zsolt – 1 óra 49 perc
  3. Gerencsér Balázs 1 óra 53 perc

 

Fontosnak tartjuk, hogy jó példával járjunk elő a környezetvédelemben, és támogassunk olyan kezdeményezéseket, ahol nem csak egy jó ügy anyagi támogatása a cél, hanem a friss levegőn való testmozgás népszerűsítése is. A gyerekek és a felnőttek is élvezték a jó hangulatú versenyt, erről tanuskodnak a képek is. Reméljük, hogy jövőre még többen jöttök el!

Share