Egy isteni finom répatorta nem hiányozhat a húsvéti finomságok közül.
Hozzávalók:
20 dkg sárgarépa
4 tojás,
15 dkg porcukor,
15 dkg darált mandula,
10 dkg liszt,
1 citrom reszelt héja,
1 csipet só
Elkészítése:
A sárgarépát megtisztítjuk és finomra reszeljük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a sárgarépát, a darált mandulát, a lisztet, a citrom reszelt héját és egy csipet sót. Végül óvatosan összekeverjük a felvert tojásfehérjével. Kivajazott, lisztezett formába simítjuk, előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Melegen meghintjük vaníliás porcukorral vagy krémsajtot simíthatunk a tetejére amit marcipánból készített répákkal díszíthetjük.