Forró téli italok

A hideg, téli napoknak megvan a sajátos, kellemes hangulatuk: délutáni séta a csípős hidegben, ropogó hó
a lábak alatt, dérlepte faágak. Amikor a hidegből bejövünk
a meleg szobába, jólesik egy szívet-lelket felmelegítő,
forró ital.

 

Különleges forralt borWSI02J26

Hozzávalók:

1 üveg vörösbor

0,5 liter víz

1 dl curacao

1 dl konyak

10 dkg cukor

1 db narancs szeletelve

6 szegfűszeg

szerecsendió

 

Elkészítése:
A bort és a többi hozzávalót forraljuk fel, majd csészékbe öntve forrón tálaljuk. Tetejére szórhatunk darált szerecsendiót.

Rumos tej

teli-italok

Hozzávalók:

5 dkg cukor

2 dl rum

4 dl tej

fahéj

szerecsendió

 

Elkészítése:
A rumot keverjük el a cukorral, míg el nem olvad, tegyünk bele egy csipet fahéjat, majd öntsük fel forró tejjel. A tetejét szórjuk meg darált szerecsendióval.

 

 

 

Narancsos forró csoki
spiced-orange-hot-chocolate-3

Hozzávalók:

1 liter tej

0,5 liter víz

1 db narancs

25 dkg keserű csoki

Elkészítése:

Öntsük a tejet és a vizet egy lábasba, majd adjuk hozzá a narancs vékonyan lehámozott héját. Lassú tűzön forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk állni
10 percig. Vegyük ki a tejből a narancs héját, tegyük bele az összetört csokoládét. Állandó kevergetés mellett forraljuk fel újra, majd vegyük le ismét a tűzről
és várjunk még egy kicsit. Még melegen töltsük poharakba, tetejét tejszínhabbal
és frissen reszelt narancshéjjal díszítsük.

 

 

Share