Téli móka nem csak gyerekeknek

Építsünk hóembert!

Amikor hó lepi be a tájat, a tél szerelmesei végre élvezhetik annak örömeit a síeléstől a korcsolyázásig, sok más szabadtéri sporttal együtt. A sportoláson kívül azonban léteznek más örömteli tevékenységek, amelyek a szabadba csábítják az embereket.

304c7ca300000578-3404856-the_advises_builders_to_aim_for_a_height_of_64_inches_tall_1_62_-a-36_1453121666435

Ha szeretnénk sikeresen hóembert építeni, fogadjuk meg az alábbi hasznos praktikákat:

  • A hóemberépítéshez az enyhébb időjárás ideális. Amikor a hó kicsit lazább, “olvadtabb”, olyankor jobban is tapad. Ha lehet hógolyót gyúrni, akkor belevághatunk a hóemberépítésbe is!
  • Készítsünk egy hógolyót, amelyet görgessünk előre a friss hóban, ügyelve arra, hogy mindvégig gömb alakú maradjon. Egy hagyományos hóembernek van alja, közepe és feje. Mielőtt egymásra helyezzük a részeket, hozzunk létre egyenes felületet az összeillesztéseknél, így stabilabban fog megállni hóemberünk. Hasznos az alsó részt körbe tapasztani egy kis hóval, hogy még biztosabban álljon.
  • A díszítésnél engedjük szárnyalni fantáziánkat. Szinte bármit felhasználhatunk az udvarban vagy a ház körül található dolgokból. Például, beszúrhatjuk régi sílécünket a hóember alá, a síbotokat pedig az oldalához támaszthatjuk; vagy építhetünk két hóembert, egyiket szánkóra ültetve, a másiknak pedig tegyük a kezébe a szánkó kötelét. Díszíthetjük a hóembert kalappal és napszemüveggel is, vagy készíthetünk nyári hóembert napozó székbe és napernyő alá ültetve… a lehetőségek végtelenek.

Ne feledjük, hogy a hóemberépítés – akár a gyerekeinkkel játsszunk vagy csak újból gyereknek érezzük magunkat – testmozgás szempontjából sem elhanyagolható móka!

 

 

Share