Süssünk répatortát Húsvétra!

 

Egy isteni finom répatorta nem hiányozhat a húsvéti finomságok közül.

 

Hozzávalók:

20 dkg sárgarépa

4 tojás,

15 dkg porcukor,

15 dkg darált mandula,

10 dkg liszt,

1 citrom reszelt héja,

1 csipet só

 

Elkészítése:

A sárgarépát megtisztítjuk és finomra reszeljük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a sárgarépát, a darált mandulát, a lisztet, a citrom reszelt héját és egy csipet sót. Végül óvatosan összekeverjük a felvert tojásfehérjével. Kivajazott, lisztezett formába simítjuk, előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Melegen meghintjük vaníliás porcukorral vagy krémsajtot simíthatunk a tetejére amit marcipánból készített répákkal díszíthetjük.

Share