Mézeskalács recept

gingerbread_cookies3Sokféle mézeskalács receptet kipróbáltál már, de egyszer sem sikerült igazán finom és puha finomságot készítened? Ha az alábbi recept szerint sütöd meg idén a süteményt, a siker garantált!

 

Jól dolgozz össze 75 dkg lisztet, 35 dkg porcukrot, 2 púpos kiskanál szódabikarbónát,
1 zacskó mézeskalács fűszerkeveréket,
5 dkg margarint, 4 egész tojást és 4 evőkanál mézet.

A tésztát kis pihentetés után kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A süteményeket kiszúró formákkal szaggatjuk ki. Megkenjük felvert tojással, majd közepesen meleg sütőben világosbarnára sütjük.

Cukormáz: 1 tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá kb. 12-15 dkg porcukrot és igen jól keverjük ki.

Ha elkészült, lehet, hogy 1 napig még kicsit kemény, de másnapra a levegő páratartalmától meg fog puhulni.

Jó étvágyat!

Share