Megelevenedik a természet – madarak és virágok

Marjolein Bastin gyönyörű illusztrációi díszítik a Cardex 2021-es Madarak falinaptárát. A festőművész Hollandiában, Utrecht közelében nőtt fel, és már kisgyermekként megszerette a természetet, csodálta a virágokat, képes volt hosszú ideig figyelni a madarakat, bogarakat, lepkéket. Szüleivel sokat kirándult és közben gyűjtögetett mindenféle hétköznapi kincseket, tobozokat, érdekes magvakat, virágokat. Ezeket aztán lerajzolta, megfestette, hogy szépségüket megőrizze az örökkévalóságnak. A természet iránti rajongása alapozta meg a karrierjét, hiszen a 60-as években a legtöbb művész a modern művészet felé fordult, míg ő ezt idegennek érezvén, egyre finomította, pontosította utánozhatatlan madár és növény portréit, munkáival kitűnve a többi alkotó közül. Folyamatos megfigyelés, gyűjtés és kincskutatás az élete. Hollandiában, Svájcban, Missouriban és a Kayman szigeteken tölti az év nagyrészét, tanulmányozva a világ több tájának változatos természeti környezetét. Trópusi és egzotikus növények és állatok ugyanúgy szerepelnek képein, mint európai erdeink és mezőink lakói. A természet elrabolta a szívét, ő pedig megörökíti a természet szépségeit, hogy mások is az ő szemével láthassák, milyen lenyűgöző, káprázatosan szép világban élünk.

Hangulatos akvarelljei otthonunk díszei lehetnek. Fali naptárunkban megtalálhatóak természetesen az aktuális névnapok, valamint a jeles világnapok listája is.

A 12 hónap képei egyenként megtalálhatóak a naptárak hátoldalán.

Naptárainkat keressétek az Auchan, az Interspar és a Spar, a Müller, a Pirex és a Pátria üzleteiben, valamint online a Kreatívjáték webshopjában:

https://www.kreativjatek.hu/kereses?search_keywords=cardex%20naptár&fbclid=IwAR325Lnwi5D0C8n_yC07CCwvSOGI-Q6QpeP1ltut5x5DeI6qLvyPymP_emQ

Share