Karácsonyi puding

 

Hozzávalók:

35 dkg liszt

1 teáskanál só

1 kávéskanál darált szerecsendió

35 dkg margarin

22 dkg kristálycukor

22 dkg barna cukor

22 dkg apróra vágott vegyes gyümölcs

22 dkg alma

4 evőkanál konyak

3 tojás

0,15 l tej

17 dkg mandula

fél teáskanál fahéj

fél teáskanál gyömbér

35 dkg kenyérmorzsa

30 dkg mazsola, mogyoró és cseresznye

narancs és citromhéj.

Elkészítés: Egy nagy tálba összekeverjük az összes száraz hozzávalót. A tojást, konyakot és a reszelt héjakat összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz anyaghoz. Miután ez megvan, annyi tejet adjunk hozzá, hogy a kanálról éppen csak puhán leessen. Három lábos vizet felteszünk forralni. Veszünk három különböző méretű puding formát és kikenjük zsírral. A kikevert masszát betöltjük az előkészített formákba, ezután a formákat befedjük alufóliával. A formákat behelyezzük a vízzel teli lábosokba és kigőzöljük. A kisebb formát kevesebb ideig, míg a nagy formát többet főzzük. Amikor a pudingok megfőttek hagyjuk kihűlni őket. Hűvös helyre tároljuk. A tálalás előtt újra ki kell gőzölni a pudingokat.

Tálaláskor vaníliakrémmel, rummal kevert vajjal tálalhatjuk. Tetejére rumos cseresznyét és tejszínhabot is rakhatunk.

Share