Halloween süti

Halloween mini cupcake

Hozzávalók:
A cupcake-hez:
• 150 g jó minôségû étcsokoládé
• 130 g vaj
• 1,5 evôkanál narancslikôr (Cointreau)
• 150 g búzaliszt
• 1 evőkanál sütőpor
• 1 db narancs héja
• 55 g kristálycukor
• 3 db tojás
A krémhez:
• 350 g sütőtök
• 300 g mascarpone
• 35 g kristálycukor
A díszítéshez:
• 150 g étcsokoládé

A sütőtököt 175 fokon 30 perc alatt megsütjük sütôben, majd kikaparjuk a belsejét és alaposan áttörjük villával, vagy akár botmixerrel is pürésíthetjük. Vízgőz fölött felolvasztjuk a csokit és a vajat. A kimért lisztet a sütőporral és a hozzá reszelt narancshéjjal összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá felverjük, a sárgáját pedig a cukorral kikeverjük. A felolvasztott csokis, vajas keverékhez adjuk a narancslikôrt, majd hozzá csurgatjuk a cukros tojássárgáját. Belekeverjük a lisztet, majd lazán hozzá forgatjuk a felvert tojásfehérjét. Muffinpapírokkal kibélelt muffinformákba kanalazzuk a tésztát, majd 170 fokon 20 perc alatt megsütjük. Amíg sül a muffin, összekeverjük a krémet. Egy tálba mérjük a mascarponét, hozzákeverjük a pürésített tököt és a cukrot, majd alaposan elkeverjük és hûtôbe tesszük. A krémet csak hidegen lehet jól formázni. Egy papírlapra mintákat rajzolunk, belerakjuk átlátszó, lefűzhető tasakokba és olvasztott csokival átrajzoljuk a mintákat, majd felhasználásig hűtőbe rakjuk. A krémet nyomózsákba töltjük és feldíszítjük vele a muffinokat.

Share